Ontwaken is een proces, zoveel moet wel duidelijk worden als je mijn boeken hebt gelezen; het is een weg terug naar de oorsprong van je eigen bestaan..naar jezelf terug. Jezelf herscheppen, hervinden; heel veel loslaten en afwerpen. Het is het enige dat er toe doet in dit leven; niet eens zozeer dat je loslaat en al het onnodige afwerpt maar dat je jezelf hervindt als kanaal waardoor alles plaatsvindt zonder dat je vastgrijpt. Zonder noodzaak wat dan ook los te hoeven laten omdat je stilte bent gaan ontdekken en dat hoop ik van harte. Want zo is het hier en zo stil hoor je te zijn ook al ervaar je je eigen leven misschien wel als onvrij en beperkt door blokkades en onmogelijkheden; het is het niet..dat denk je alleen maar. Omdat je denkt en in ideeën over de werkelijkheid leeft. Ondertussen leeft die werkelijkheid gewoon door en dat is dit ding, dit oneindige bewustzijn wat in ons en door ons heen leeft als dat wat beweegt en leeft...iets verhuld zich oneindig als god in dit mysterie dat ik hier zie en maar doorgaat.


Ik ben niets anders dan verlicht van mijn ooit zelf gecreëerde ideeën over mezelf, over anderen en nog heel veel meer. En het kan, natuurlijk, zomaar ineens en is beschikbaar voor wie wil inhaken in deze open werkelijkheid..het maakt hoe dan ook nooit ook maar iets anders dan het al was. Dat is het mooie ervan; dat onveranderlijke, dit permanente dat aanklopt in je bewustzijn, in je handelen, in je dagelijkse aanwezigheid. Het is niet van jou of van mij en noemt zich niemand in het bijzonder omdat het huist in niemandsland.

Alles is God, of bewustzijn; geef het maar die naam die bij je past of gewoon goed voelt; ondertussen is het niets dan een onbeschrijfelijke levendige energie die schept, creëert..die is en alles laat zijn; onbegonnen werk...en dat bedoel ik letterlijk. Dit wat hier is en zich manifesteert als onze dagelijkse werkelijkheid is de oneindigheid die altijd hier en altijd overal geweest is, dit is de schepping...god at play in his heavenly garden.


Zelf leefde ik ooit, door het o zo beknellende ego-bewustzijn, in niets dan teleurstellingen die ik mezelf vertelde en oneindig hervertelde..ik ging daar helemaal in op en het veroorzaakte stress, verkramping en onnodig veel verdriet. Het was mijn idee-fixe en ik zat daaraan vastgeplakt en in opgesloten; het komt mij nu onzinnig voor maar ik heb het gedaan en heb zo geleefd. Maar dat gaat niet meer en gebeurt niet meer; er is iets veranderd aan het lied. Dit bewustzijn kent geen absolute verandering die meandert van het één richting het andere en in dat continuüm heb ik mijn 3 boeken geschreven; eerst nog als beschrijving van een proces van ontwaken waarin heel veel gebeurde en nog veel meer veranderde en in de latere 2 boeken meer en meer vanuit het bewustzijn dat zich manifesteerde als mijn eigen dagelijkse aanwezigheid. Ik raad je aan de boeken in omgekeerde volgorde te lezen omdat het eerste boek nogal ‘heftig’ is omdat hier dagboekfragmenten in staan die nogal confronterend zijn om te lezen. Mijn laatste boek heb ik kort gehouden en is een beschrijving van de werkelijkheid zoals die tot je komt wanneer ego zich heeft terug getrokken uit je bewustzijn wat ook wel de verlichte staat wordt genoemd.


Lees met plezier, lees vanuit je hart en lees het vooral als jouw eigen verhaal want mijn verhaal is het allang niet meer; deze website is voor mij niets anders dan het afronden van iets dat allang afgerond ligt te verstoffen in mijn herinnering.